Mühüm hadisələr
12 Aprel, 2023
Muzeydə “Rusiya-Mədəniyyət” telekanalının sifarişi ilə Qafqaz Albaniyası ilə bağlı kolleksiyalar barədə sənədli filmin çəkilişi aparılıb

7 aprel 2023-cü il tarixində Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində Rusiya Federasiyasının «Россия-Культура» (“Rusiya-Mədəniyyət”) dövlət maarifləndirici telekanalının sifarişi ilə yeni layihə çərçivəsində sənədli film çəkilişləri aparılıb. Çəkiliş muzeyin Arxeologiya fondunda qorunan Qafqaz Albaniyası ilə bağlı kolleksiyaların mövzusuna həsr olunub. Çəkiliş zamanı Arxeologiya elmi fond şöbəsinin elmi işçisi, t.ü.f.d. Emin Məmmədov əsasən alban döyüşçüsünün silah-sursat toplusu, Mingəçevir arxeoloji kompleksindən xristianlığa aid tapıntılar (VI əsrə aid məbədin daş paytaxtı, şamdan və alban yazıları olan qablar, xaçlar) və digər artefaktlarla bağlı müsahibə verib.

Çəkiliş bitdikdən sonra sözügedən sənədli filmin müəllifi və rejissoru Yevgeni Bezborodov muzey rəhbərliyinə öz minnətdarlığını bildirib.

Sonda  qonaqlar məşhur xeyriyyəçi H.Z.Tağıyevin ev-muzeyini ziyarət ediblər.