Mühüm hadisələr
08 İyun, 2023
Muzey əməkdaşının məqaləsi resenziyalı jurnalda nəşr edilib

Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin Numizmatika fondunun müdiri, t.ü.f.d. Aygün Məmmədovanın “Ümummilli Lider Heydər Əliyevə həsr edilmiş xatirə sikkələri” adlı məqaləsi “Metafizika” beynəlxalq fəlsəfi və fənlərarası araşdırmalar jurnalınının (c.6, N 2, Bakı, “Elm və bilik PZ” Nəşriyyat Poliqrafiya müəssisəsi, 2023, s. 10 – 18; elmi redaktor: dosent Ə.M.Məlikov) yeni sayında nəşr edilmişdir (rus dilində). Məqalədə Ümummilli Lider, görkəmli siyasi və dövlət xadimi Heydər Əliyevə (1993 - 2003) həsr edilmiş müxtəlif metallardan istehsal edilən fərqli çəkili və nominallı sikkələr haqqında məlumat verilmişdir. Müasir Avropa zərbxanalarında belə sikkələrə zərb ili, sikkə nominalı ilə yanaşı dahi şəxsiyyətin təsviri, dövlətçilik rəmzləri və müxtəlif yazılar həkk edilmişdir.

Məqalə haqqında ətraflı linkdə