Mühüm hadisələr
14 İyun, 2023
Ərəb KİV-ləri muzey əməkdaşının Ulu Öndərə həsr etdiyi məqaləsini yayımlayıb

Misir, Suriya, İraq və Əlcəzair KİV-lərində Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin Azərbaycan tarixinin elmi tədqiqi və təqdimi şöbəsinin müdiri, prof.dr Nərgiz Əliyevanın xalqımızın Ümummilli lideri Heydər Əliyevin anadan olmasının 100 illiyi münasibətilə yazdığı “Heydər Əliyev və Azərbaycan mədəniyyəti” adlı məqaləsi yayımlanıb. “Əl-aləm əl-arabi”, “Əl-Hərir”, “Agnaden” və s. mətbuat orqanlarında yayılan məqalədə müasir Azərbaycan dövlətinin banisi Heydər Əliyevin siyasəti sayəsində ölkəmizin bütün sahələrində olduğu kimi, mədəniyyət sahəsində də inkişafa nail olunduğu qeyd edilir. Diqqətə çatdırılır ki, məhz Ulu Öndərin yorulmaz fəaliyyəti nəticəsində respublikamızda mədəniyyət sahələrində, o cümlədən muzey işində tərəqqi baş verib, mütəxəssis kadrlar yetişib. Mərhum prezident ölkəmizdə və ondan xaricdə görkəmli ədib və şairlərimizin təbliğinə diqqət yetirib, Nizami Gəncəvinin, Məhəmməd Füzulinin yubileylərinin təntənəli şəkildə ölkəmizdə qeyd olunmasına nail olub. Məqalədə bildirilir ki, hazırda bu nəcib işi Prezident İlham Əliyev uğurla yerinə yetirir. Həmçinin, müəllif məqalədə Heydər Əliyev Fondunun prezidenti, birinci xanım Mehriban Əliyevanın xalqımızın mənəvi-mədəni dəyərlərinin qorunmasında və təbliğində göstərdiyi xidmətləri barədə də məlumat verib.

Ətraflı linkdə