Mühüm hadisələr
18 Sentyabr, 2023
Dahi bəstəkar Üzeyir Hacıbəyliyə aid eksponatlar muzeyin yeni ekspozisiyasında xüsusi vitrində yer alıb

Bu gün, 18 sentyabr dahi bəstəkar, musiqişünas, pedaqoq, publisist, ictimai xadim Üzeyir Hacıbəylinin (1885-1948) anadan olmasının 138-ci ildönümüdür. Həmçinin, Azərbaycan musiqisi tarixində ilk opera, ilk musiqili komediya və bir sıra digər janrlarda ilk nümunələrin yaradıcısı kimi xatırlanan tanınmış bəstəkarın doğum günü ölkəmizdə Milli Musiqi Günü kimi qeyd olunur.

Qeyd edək ki, Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin yeni qurulan ekspozisiyasında böyük bəstəkar Üzeyir Hacıbəyliyə aid dəyərli eksponatların nümayişi məqsədilə xüsusi vitrin ayrılıb. Əlamətdar günlə bağlı həmin vitrindən bir hissəni təqdim edirik.