Mühüm hadisələr
31 Oktyabr, 2023
Muzeyin “Arxeo” klubunun “Qazıntıdan fonda” adlı tədbiri keçirilib
Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində fəaliyyət göstərən “Arxeo” klubun “Qazıntıdan fonda” adlı tədbiri keçirilib. Budəfəki tədbirin qonaqları Azərbaycan Kooperasiya Universitetinin “Muzey, arxiv işi və abidələrin mühafizəsi” ixtisası üzrə təhsil alan III kurs tələbələri olub. Tədbirdə muzeyin əməkdaşları- elmi katib , t.ü.f.d., dos. Sevinc Nəsirova, Arxeologiya elmi fond şöbəsinin müdiri, t.ü.f.d., dos. Nasir Quluzadə, Sənədli məbələrin elmi fond şöbəsinin müdiri Esmira Rəhimova, Azərbaycan Kooperasiya Universitetinin Menecment və marketinq fakültəsinin dekanı i.ü.f.d. Eldəniz Məhərrəmov və universitetin müəllimi Ramin Bayramov iştirak ediblər.
Tədbiri giriş sözü ilə açan Esmira Rəhimova tələbələrə sözügedən klubun tarixi haqqında geniş məlumat verib. E.Rəhimova qeyd edib ki, “Arxeo” klubun yaradılmasında əsas məqsəd gənclərə milli-mənəvi dəyərlərimizi daha da sevdirmək, onların arxeologiya sahəsində biliklərini artırmaq, maddi-mədəni irsimiz və tarixi abidələrimiz haqqında təsəvvürlərini zənginləşdirməkdən ibarətdir.
Daha sonra Nasir Quluzadə “Qazıntıdan fonda” mövzusunda muzey əməkdaşlarının ilk arxeoloji qazıntılarından, muzeyin Arxeologiya şöbəsinin tarixindən bəhs etmiş, eləcə də arxeoloji materialların muzeyə daxil olması, mühafizəsi haqqında mühazirə ilə çıxış etmişdir. Mühazirə ilə bağlı tələbələri maraqlandıran suallar ətraflı cavablandırılmışdır.
Qeyd edək ki, sözügedən tədbir Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyi və Azərbaycan Kooperasiya Universiteti arasında 30 noyabr 2022-ci il tarixində imzalanmış memorandum çərçivəsində həyata keçirilmişdir.