Beynəlxalq əlaqələr
16 Noyabr, 2023
Muzeyin əməkdaşları Səmərqənddə “Özbəkistanın mədəni irsi-yeni intibahın təməli” adlı konqresdə çıxış edib
Özbəkistanın Səmərqənd şəhərində Mədəniyyətin Öyrənilməsi, Qorunması və Yayılması üzrə Ümumdünya Birliyinin təşkilatçılığı ilə “Özbəkistanın mədəni irsi- yeni intibahın təməli” adlı VII Beynəlxalq Konqres keçirilib. Konqresə bir çox ölkələrin və TÜRKSOY beynəlxalq mədəniyyət təşkilatının elm və mədəniyyət nümayəndələri qatılıb.
Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin Muzey eksponatlarının qorunması və qeydiyyatı üzrə direktor müavini- baş mühafiz, t.ü.f.d, dosent Məhfuzə Zeynalova və Xüsusi fondun müdiri, t.ü.f.d., dosent Afət Rüstəmbəyova sözügedən konqresdə iştirak edib. M.Zeynalova “Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin özbək kolleksiyası” adlı məruzə ilə çıxış edərək, muzeyin fondlarında qorunan, Azərbaycan-Özbəkistan tarixi-mədəni əlaqələrini əks etdirən eksponatların əhəmiyyətindən bəhs edib. Məruzə iştirakçılar tərəfindən böyük maraqla dinlənilib.