Mühüm hadisələr
31 Yanvar, 2024
Muzeydə 2 fevral – Azərbaycan Gəncləri Gününə həsr olunmuş tədbir keçirilib

Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində İnnovasiyalar və təhsil proqramları şöbəsinin təşkilatçılığı ilə 2 fevral – Azərbaycan Gəncləri Gününə  həsr olunmuş “Heydər Əliyev və Azərbaycan gəncliyi” adlı tədbir keçirilib.

Tədbirdə Gənclər və İdman Nazirliyinin nümayəndələri, Binəqədi  Gənclər evinin, Suraxanı Gənclər evinin, Xəzər Gənclər evinin, Sabunçu Gənclər evinin üzvləri, muzey əməkdaşları, KİV nümayəndələri iştirak edib .

Sözügedən tədbirdə Prezident təqaüdçüləri: Akademik Zərifə Əliyeva adına Milli Oftalmologiya Mərkəzinin həkim-oftalmoloqu Günay Rüstəmbəyova, TMB radiosunun kreativ direktoru Surxay Əsgərov, Nizami Gəncəvi adına Ədəbiyyət İnstitutunun elmi işçisi Sübhan Məmmədov, Daxili İşlər Nazirliyinin Daxili Qoşunlarının nümunəvi göstərici hərbi orkestrinin solisti, Мəmmədli Diyarşünaslıq klubunun müdiri Amil Həsənoğlu, Bakı Xoreoqrafiya Akademiyasının milli rəqs və modern rəqsləri üzrə xoreoqrafı Çinarə Quliyeva və Azərbaycan Dövlət Akademik Musiqili Teatrının aparıcı aktrisası, Prezident mükafatçısı Mehriban Zaliyeva çıxış ediblər.

Sonra Amil Həsənoğlunun ifasında "Alagöz" mahnısı səslənib, Şövkət Ələkbərova adına 20 nömrəli onbirillik musiqi məktəbinin xor kollektivi çıxış edib.

Daha sonra Azərbaycan Respublikasının xalq artisti Tünzalə Ağayeva gənclərlə görüş keçirib.

Sonda tədbir iştirakçıları Hacı Zeynalabdin Tağıyevin ev muzeyini ziyarət ediblər.