Mühüm hadisələr
04 Aprel, 2024
Böyük Zəfərə gedən yolun başlanğıcı - Aprel döyüşlərindən 8 il ötür

Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin Vətən müharibəsi fondunda 2016-cı ilin Aprel döyüşlərində iştirak etmiş qəhrəmanlarımıza aid materiallar qorunur.

Həmin nümunələr arasından Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin və Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin mayoru, Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı, şəhid Samid İmanov, Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin kapitanı, şəhid Mühüd Orucov, Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin giziri, Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu, şəhid Şahin Cavadzadə, Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin giziri, şəhid Şəhriyar Quliyev, Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin giziri, şəhid Elimdar Səfərov, Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin əsgəri, heykəltaraş, şəhid Samir Koçayevin şəxsi əşyalarını təqdim edirik.

Həmin eksponatlar 2021-ci il tarixində muzeydə  keçirilən “Anadır arzulara hər zaman Qarabağ” adlı sərgidə  nümayiş olunub.

Qeyd edək ki, bu materiallar əsasında muzeyin Vətən müharibəsi fondunun müdiri Şəfa Mövsümovun “2016-cı il aprel döyüşləri iştirakçılarının materialları” adlı məqaləsi çap olunub.