Mühüm hadisələr
16 Aprel, 2024
Muzeyin əməkdaşı beynəlxalq konfransda məruzə ilə çıxış edib

Azərbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Əliyevin 25 yanvar 2024-cü il tarixində dahi Azərbaycan şairi və mütəfəkkiri Məhəmməd Füzulinin anadan olmasının 530 illiyinin qeyd olunması haqqında Sərəncamına əsasən AMEA Şərqşünaslıq İnstitutunda Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyası və İraq-Azərbaycan Dostluq Cəmiyyətinin birgə təşkilatçılığı ilə görkəmli şairin 530 illik yubileyinə həsr olunmuş “Dahi Azərbaycan şairi Məhəmməd Füzuli müştərək müsəlman mədəniyyətinin yetirməsi kimi” adlı beynəlxalq elmi konfrans keçirilib.

Konfransda Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin Azərbaycan tarixinin elmi tədqiqi və təqdimi şöbəsinin əməkdaşı t.ü.f.d., dosent Əli Fərhadov "M.Füzuli yaradıcılığında sufizm və maarifçilik" mövzusunda məruzə edib.

Məruzə maraqla qarşılanıb və verilən suallar ətraflı cavablandırılıb.

Beynəlxalq konfransın materialları nəşr edilib.