Mühüm hadisələr
18 Aprel, 2024
18 aprel- Tarixi Abidələrin Mühafizəsi Günü
Hər il aprelin 18-i dünyada Beynəlxalq Abidələr və Tarixi Yerlər Günü kimi qeyd olunur. Tarixi abidələrimizin qorunması və gələcək nəsillərə çatdırılması istiqamətində ölkəmizdə böyük işlər həyata keçirilir.
Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyi bu gün ölkə prezidentinin qayğısı ilə respublikanın mühüm elmi-mədəni ocağına çevrilmişdir. Hazırda muzeyin müəyyən vaxtlarda köklü dəyişikliklər aparılan ekspozisiyası həm nümayiş olunan zəngin tarixi materialına görə, həm də elmi-texniki təchizatına görə ən tanınmış muzeylərin ekspozisiyası səviyyəsindədir. Muzeyin binası məşhur sahibkar, xeyriyyəçi Hacı Zeynalabdin Tağıyevin və ailəsinin yaşayış evi olub.
Qeyd edək ki, dövlət səviyyəsində qorunan Tağıyev sarayı Bakının ən böyük tarixi abidələrindən biridir. Həmçinin, əlamətdar gün Azərbaycanda da geniş qeyd olunur. Hər il bu gün qoruqlarda, tarixi məkanlarda abidələrin və tarixi yerlərin qorunmasının təbliği məqsədi ilə tədbirlər, sərgilər təşkil olunur.
Vurğulamaq lazımdır ki, əlamətdar günlə bağlı Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində də tədbirlər, seminarlar keçirilir.