Mühüm hadisələr
19 Aprel, 2024
Muzeydə “Molla Nəsrəddin” jurnalının nəşrə başlamasının 118 illiyinə həsr olunmuş tədbir keçirilib
18 aprel 2024-cü il tarixində Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyi və 5 nömrəli Uşaq-Gənclər İnkişaf Mərkəzinin birgə təşkilatçılığı ilə “Molla Nəsrəddin” jurnalının nəşrə başlamasının 118 illiyinə həsr olunmuş “Molla Nəsrəddin güldürür və düşündürür” adlı sərgi-tədbir keçirilib.
Tədbiri giriş sözü ilə muzeyin İnnovasiyalar və təhsil proqramları şöbəsinin kiçik elmi işçisi İlahə Sarıyeva açıb.
Tədbirdə muzeyin Sənədli mənbələrin elmi fond şöbəsinin müdiri Esmira Rəhimova “Molla Nəsrəddin” jurnalı haqqında məlumat verib.
Sonra muzeyin İnnovasiyalar və təhsil proqramları şöbəsinin müdiri Fəridə Şəmsi çıxış edərək, muzeyin materilları əsasında hazırlanmış, “Molla Nəsrəddin” jurnalının təsisçilərindən biri olan Ömər Faiq Nemanzadənin sənəd və şəkillərinin yer aldığı kataloqu qonaqlara təqdim edib.
Daha sonra 5 nömrəli Uşaq-Gənclər İnkişaf Mərkəzi publik hüquqi şəxsin Mədəni-kütləvi şöbəsinin müdiri Gülnarə Əliyeva, Mərkəzin tərbiyə işləri üzrə direktor müavini Aynurə Məlikova çıxış edərək tədbirin əhəmiyyətindən danışıb.
Sözügedən müəssisənin dərnək şagirdlərinin ifasında müxtəlif səhnəciklər və rəqs nümumələri nümayiş olunub.
Sonda tədbir iştirakçıları muzeyin Sənədli mənbələr fondunda qorunan Molla Nəsrəddin jurnalının bir nüsxəsinə və şagirdlərin Molla Nəsrəddin jurnalının karikaturaları əsasında çəkdikləri rəsm əsərlərindən ibarət sərgiyə baxış keçirib.