Mühüm hadisələr
15 İyun, 2024
Muzeyin kolleksiyasından Qurban bayramına həsr olunmuş əsəri təqdim edirik
İslam aləminin ən mühim bayramlarından biri Qurban bayramıdır. Bu gün Azərbaycanda müsəlmanlar Qurban bayramını böyük coşqu ilə qeyd edirlər. Qurban Bayramı yalnız dini ibadətlərlə deyil, həm də sosial yardımlaşma və paylaşma ilə də yadda qalır. Hər il olduğu kimi, bu il də müsəlmanlar arasında birliyi, yardımlaşma və paylaşma ruhunu gücləndirən bu bayram ölkə boyu geniş miqyasda təşkil edilən dini mərasimlər və sosial fəaliyyətlərlə qeyd edilir.
Qeyd edək ki, Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində müxtəlif dini etiqadlar, xüsusilə İslam dini ilə bağlı bir çox yazılı mənbələr, kitab nümunələri mühafizə olunur. Bu nümunələrdən tanınmış karikaturaçı rəssam Əzim Əzimzadənin muzeyin Təsviri materiallar fondunda qorunan “Qurban kəsilməsi” adlı əsərini təqdim edirik. Bu eksponat, bayramın mənəvi dəyərlərini və dini əhəmiyyətini əks etdirən qiymətli bir nümunədir.
Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyi Azərbaycan xalqını müqəddəs Qurban bayramı münasibətilə təbrik edir, cansağlığı, firavan günlər və uğurlar arzulayır.