Mühüm hadisələr
21 İyun, 2024
Muzeyin əməkdaşları Beynəlxalq Qurama Festivalı çərçivəsində keçirilən seminarda çıxış ediblər
“İçərişəhər” Dövlət Tarix-Memarlıq Qoruğu İdarəsi və Türk Mədəniyyəti və İrsi Fondunun təşkilatçılığı ilə Beynəlxalq Qurama Festivalı keçirilib. Festivalda tədqiqatçılar, mədəniyyət və incəsənət xadimləri, Azərbaycan, Türkiyə, Qazaxıstan, Qırğızıstandan qurama sənətkarları iştirak ediblər. Seminar zamanı Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin elmi katibi, t.ü.f.d., dos  Sevinc Nəsirova “Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin qurama kolleksiyasi”, Xüsusi fondun müdiri, t.ü.f.d., dos. Afət Rüstəmbəyova “Azərbaycanda “qurama” ənənəvi sənət növü kimi və onun kompozisiyası, rəng həlli” mövzularında məruzə ediblər.
Məruzələr iştirakçılar tərəfindən maraqla qarşılanıb və verilən suallar ətraflı cavablandırılıb.