Beynəlxalq əlaqələr
08 Oktyabr, 2024
Muzeyin əməkdaşının məqaləsi beynəlxalq jurnalda dərc olunub

Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin Numizmatika fondunun böyük elmi işçisi, t.ü.f.d. Aygün Məmmədovanın “Salarilərin numizmatikası” adlı məqaləsi Scopus bazasında indeksləşən “Volqoqrad Dövlət Universitetinin Xəbərləri” (Tarix, regionşünaslıq, beynəlxalq əlaqələr) jurnalında (Маммадова А.М. Нумизматика Саларидов // Вестник Волгоградского Государственного Университета. История, регионоведение, международные отношения. Т. 29, N 4, Россия, Волгоград, 2024, с. 64 – 76)dərc edilib.
Məqalədə Salarilər (hicri 333 – 365 = 944– 976) dövrünün gümüş dirhəmləri və qızıl dinarları şərh edilib, Azərbaycan (Naxçıvan) və Avropada (İsveç, Estoniya, Ukrayna və d.) aşkarlanmış belə tapıntılar əsasında dövrün ticarət əlaqələri barədə məlumatlar təqdim edilib.