Mühüm hadisələr
10 Oktyabr, 2024
Muzeyin əməkdaşı “Yaşıl dünya naminə həmrəylik ili”nə həsr olunmuş dəyirmi masada çıxış edib

Azərbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Əliyevin ölkəmizdə 2024-cü ili “Yaşıl dünya naminə həmrəylik ili” elan etməsi haqqında Sərəncamına uyğun olaraq, Bakı Beynəlxalq Multikulturalizm Mərkəzində "Yaşıl dünya naminə həmrəylik və etno-mədəni müxtəliflik" mövzusunda dəyirmi masa keçirilib. Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin Azərbaycan tarixinin elmi tədqiqi və təqdimi şöbəsinin böyük elmi işçisi, t.ü.f.d., dosent Əli Fərhadov dəyirmi masada "Milli və dini düşüncədə ekologiyaya baxış" adlı mövzuda çıxış edib. Ə.Fərhadov çıxışında qədim türklərin inancında, "Dədə Qorqud" dastanında və müqəddəs dini kitablarda ekologiyayaya münasibət haqqında ətraflı məlumat verib.

Aktual mövzuya uyğun çıxış maraqla qarşılanıb.