Tədbirlər
24 İyun, 2021
Muzeydə "Milli geyimlər: Öyrənək və yaşadaq" adlı defilə keçirilib

Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində Muzeyin Elmi-kütləvi iş və təhsil şöbəsi ilə 2 nömrəli Uşaq-Gənclər İnkişaf Mərkəzinin birgə təşkilatçılığı ilə " Milli geyimlər: Öyrənək və yaşadaq" adlı defilə keçirilib.

Tədbirdə Muzey əməkdaşları, 2 nömrəli Uşaq-Gənclər İnkişaf Mərkəzinin müəllim və şagird kollektivi iştirak edib. Açılış nitqi ilə Muzeyin Elmi-kütləvi iş və təhsil şöbəsinin müdiri Fəridə Şəmsi çıxış edib.

Daha sonra 2 nömrəli Uşaq-Gənclər İnkişaf Mərkəzinin tədris işləri üzrə müdir müavini Həsən Qaralov və Muzeyin Etnoqrafiya elmi-fond şöbəsinin müdiri Gülzadə Abdulova çıxış edib.

Bədii hissədə Uşaqların ifasında iki milli rəqs nümunəsi – “Sarı gəlin” və “Qaval”  rəqsi nümayiş olunub. Sonra Bədii tikmə dərnəyinin şagirdi Fatimə Mirzəməmmədlinin “Milli geyimlərimizin hazırlanması - ülgülərin çəkilməsi, parça seçimi, biçimi və bəzək aksesuarlarından istifadə” haqqında çıxışı olub.

Daha sonra Dərnək üzvlərinin hazırladıqları milli geyimlərdən defilə göstərişi olub. Sonda Uşaqlara təşəkkürnamələr təqdim edilib.