Kolleksiya
14 Sentyabr, 2022
Muzeyin Kitabxanasından nadir nüsxə

Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin Kitabxanasının "Nadir kitablar" fondunda tarixin müxtəlf dövrlərini əhatə edən dəyərli nümunələr mühafizə olunur.

Təqdim olunan "Misirlilər, karfagenlilər, assuriyalılar, babillilər, midiyalılar, farslar, makedoniyalılar və yunanlar haqqında qədim hekayə” (Sankt-Peterburq: İmperator Elmlər Akademiyası. 1749).- 342 səh. (“Древняя история об египтянах, о карфагенянах, об ассирианах, о вавилонянах, о мидянах, персах о македонянах и о греках” (СПб: При Императорской Академии Наук. 1749.- 342 стр.)) adlı nadir nüsxənin müəllifi olan fransız yazıçı Şarl Rollen kitabda oxuculara  sözügedən xalqların qədim tarixini, onların ictimai-iqtisadi vəziyyətini, Misir fironlarının yürüşləri və qədim Misir cəmiyyətinin etnoqrafik təsvirini, Karfagenin Roma ilə müharəbələrini geniş şəkildə təqdim edir.

Kitab 1749-cu ildə Sankt- Peterburqda  nəşr olunmuş, sonradan fransız dilindən rus yazıçı V.Trediakovski tərəfindən rus dilinə tərcümə olunmuşdur.