Kolleksiya
06 Aprel, 2023
Muzeydə Aprel döyüşləri şəhidi Samir Kaçayevə aid eksponatlar qorunur

Muzeyin Vətən müharibəsi fondunda Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin əsgəri, heykəltəraş, 2016-cı il Aprel  döyüşləri şəhidi Samir Kaçayevin təsviri olan qobelen qorunur. Bu sənət əsəri Azərbaycan Dövlət Rəssamlıq Akademiyasının (ADRA) məzunu Əzizova Jalə tərəfindən hazırlanaraq, muzeyə təqdim edilmişdir.

Şəhid Samir Ziyəddin oğlu Kaçayev 5 mart 1994-cü ildə Şamaxı şəhərində anadan olub. 2011-ci ildə orta təhsilini bitirən Samir Qaçayev elə həmin il Azərbaycan Dövlət Rəssamlıq Akademiyasına daxil olub.

Samir Kaçayev 2 Aprel 2016-cı ildə Tərtər rayonu istiqamətində gedən döyüşlərdə şəhid olub. Göstərdiyi qəhrəmanlığa görə ölümündən sonra Azərbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Əliyevin sərəncamı ilə "İgidliyə görə" medalı ilə təltif edilib.