Kolleksiya
20 Sentyabr, 2023
Azərbaycan Dövlət Gənc Tamaşaçılar Teatrının yaranmasından 95 il ötür

Azərbaycan Xalq Maarif Komissarlığının 1928-ci il 20 sentyabr tarixli qərarı ilə Bakı Uşaq Teatrı rəsmi olaraq fəaliyyətə başlamış, 1936-cı ilin iyul ayının 18-dən etibarən isə  həmin teatr “Azərbaycan Dövlət Gənc Tamaşaçılar Teatrı” adlandırılmışdır. Teatr fəaliyyət göstərdiyi dövrdə milli mədəniyyətimizin inkişafında mühüm rol oynamış və tamaşaçılarına nümunəvi xidmət göstərmişdir.

Əlamətdar günlə bağlı Milli Azərbaycan Tarixi Muzeynin Sənədli mənbələr fondunda qorunan, müxtəlif illərdə Azərbaycan Dövlət Gənc Tamaşaçılar Teatrında səhnəyə qoyulmuş tamaşaların proqramlarını təqdim edirik. Qeyd edək ki, həmin eksponatlar arasında Gənc Tamaşaçılar Teatrının 25 illiyi münasibətilə çəkilmiş fotovinyet (1954-cü il) və "Bakinski raboçi" qəzetinin 54-cü sayından kəsilmiş "Ümumittifaq festivalın laureatı Gənc Tamaşaçılar Teatrı" adlı məqalə (5 mart 1958-ci il) yer alır.